Tulipart homepage header

Joseph Klibanksy

In zijn tienerjaren werd hij gefascineerd door de mogelijkheden die de PC (Personal Computer) en digitale animatie programma’s hem boden. Joseph Klibanksy (1984, Cape Town – Zuid Afrika) groeide op in een creatieve en internationaal gerichte omgeving. Hij begon met het samenvoegen van honderden afbeeldingen in schitterende afbeeldingen met een mix van computer kunst en schilder technieken

De jonge Klibanksy ontwikkelde al snel zijn eigen uniek stijl die vele galeries en verzamelaars in de wereld fascineerde: Innovatieve creaties met felle kleuren. Zoals Klibansky het zelf noemt: ‘Je krijg gelijk een positief gevoel als je mijn kunstwerken ziet’. Nadat de jonge kunstenaar zijn diploma in Nederland behaalde ging hij zijn passie achterna: kunst. Klibanksy is een van de jongste professionele artiesten in de internationale kunst scene. Zijn kunstwerken zijn geïnspireerd door onder andere natuur, stadsleven, culturen, de ruimte en menselijke relaties.

Klibanksy ‘New Media Artist’

Klibanksy gebruikt sterke grafische computers, camera’s met super kwaliteit, foto’s en high-tech technieken om zijn unieke kunstwerken te ontwerpen. Zijn kunstwerken worden geprint op 320 gram papier van museum kwaliteit en daarna bevestigd op een achtergrond van zeer hoge kwaliteit aluminium en polyester onder hoge druk. Hiervoor gebruikt hij een zware verhitte roller.

Nadat zijn kunstwerk bevestigd is worden er meerdere coating lagen aangebracht. Deze lagen bestaan uit transparante lagen 3D glas dat speciaal wordt ontworpen in zijn eigen studio. Deze procedure wordt uitgevoerd in een afgesloten ruimte waar geen stof aanwezig is. Door de ‘laklaag’ komen de kleuren in zijn kunstwerken nog beter naar voren.

Klibanksy’s Carriere

Door zijn carrière heen heeft Klybansky veel lof voor zijn werk gekregen in tijdschriften en kranten. Dankzij deze media aandacht viel Klibanksy ook op bij grote bedrijven en verzamelaars die graag een uniek kunstwerk van hem willen hebben. Het proces van het maken van een uniek kunstwerk voor een opdrachtgever is altijd een mooie ervaring, zo zegt Klibanksy. ‘Het is altijd leuk om een kunstwerk te maken dat een bedrijf echt weerspiegeld en ook de bedrijfsfilosofie en bedrijfsvoering verteld.’

Klibanksy’s inspiratie zijn vooral de architectuur in de stad en de drukke sfeer die aanwezig is in grote steden. In zijn werk zie je vaak futuristische tinten terug. Zijn werk weerspiegeld een dromerige omgeving waarin tijd, ruimte en plaats een grote rol spelen.

Klibanksy’s kunst

Klibanksy’s kunstwerken zorgen voor vragen wanneer je er naar kijkt en je vraagt je vaak af: ‘Wat speelt zich af op dit kunstwerk?’. Zijn kunstwerken bestaan uit 500 tot 1000 verschillende afbeeldingen die zijn samengevoegd in een dynamische afbeelding. Een kunstwerk van Klibanksy kan zo 500 tot 700 uur kosten om te maken, dit weerspiegeld ook waarom zijn werken zo uniek zijn. Omdat zijn kunstwerken zo uniek zijn inspireren ze en dat hebben meer en meer bedrijven door. Het bepaald de sfeer van een werkruimte en motiveert de werknemers om harder te werken.

Met exposities in London, Parijs, New York, Dubai, Miami, Singapore, Moscow en nog veel meer steden is Klibanksy een internationale topper en zal hij ook de aankomende jaren nog veel succes behalen en meer naamsbekendheid krijgen.

Garden of Evolution

In zijn kunstwerk Garden of Evolution zijn al zijn technieken, gedachtes en veranderingen als artiest samen gekomen, zo zegt Klibanksy. Garden of Evolution toont een harmonische samenkomst van flora en fauna in een grote metropool waarbij er een perfect balans aanwezig is tussen de rustige natuur en de en de drukte van de stad in de 21e eeuw.

Garden of evolution Joseph Klibanksy

Afbeelding van Joseph Klibanksy.