Dieren schilderij kopen

Dieren schilderijen geven je huis een vrolijke sfeer en passen in elk huishouden! Vrolijke dieren schilderijen zijn zeer populair en zijn ook terug te vinden in onze collectie. Van kippen tot koeien en van struisvogels tot adelaars, je kan het zo gek maar niet bedenken en het is tegenwoordig terug te vinden op een modern dieren schilderij.

Kleurrijke dieren schilderijen

Natuurlijk is het schilderen van dieren door de jaren heen veel veranderd en tegenwoordig zien we veel vrolijke dieren schilderijen en veel kleurrijke schilderijen. In onze collectie bezitten we natuurlijk ook dieren schilderijen, zo hebben we schilderijen van kunst duo LIZ en kunstschilder Frits van Eeden.

De geschiedenis van dieren schilderijen

Het schilderen van dieren gebeurd al sinds de prehistorie en het oudste tot nog toe gevonden dierenportret, dat van een hertzwijn, is al zo’n 39.900 jaar oud.

Ook in de tijd van de Egyptenaren werden dieren getekend/geschilderd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de tekeningen van de Egyptische goden die afgebeeld werden met dierlijke eigenschappen.

Vanuit de tijd van Egyptenaren door naar de middeleeuwen laat zien dat ook hier dieren een belangrijk onderwerp waren in de kunst (en schilderkunst). Denk bijvoorbeeld aan religieuze kunst of schilderijen van landschappen met dieren. Dit fenomeen gaat door tot in de tijd van de Renaissance en ook in de 19e eeuw in de kunststroming realisme waren dieren een populair verschijnsel in schilderijen.

Zoals we in deze korte beschrijving van de schilderkunst door de jaren heen kunnen zien zijn dieren al sinds de oudheid populair op schilderijen en tekeningen. Ook in de moderne kunst is het een veel voorkomend fenomeen.

 

Kunstenaars