✔️ Snelle levering ✔️ Grote collectie ✔️ 14 dagen retour garantie
Home/Alessandro Pardovan

Alessandro Pardovan

Alessandro Padovan (geboren in 1983), autodidact en afgestudeerd Mechanical Expert, begon zijn kunst met de vorming van een artistiek duo genaamd Drill Monkeys Art Duo in 2012 en ging daarna zelfstandig verder vanaf januari 2017.
Het is een avontuur waarin hij opereerde met een alternatieve techniek: zelftappende schroeven en acrylverf op paneel.

Een pad dat past in de behoefte om de werken driedimensionaliteit te geven en ironisch genoeg over te steken tussen sculptuur en schilderkunst. De schroeven zijn namelijk op verschillende diepten geplaatst en vormen verschillende vlakken waardoor de figuren vorm krijgen. De Screw Art techniek is een niet bekende techniek, het belangrijkste doel is om dit soort kunst bekend te maken.
Naast de Screw Art techniek maakt Alessandro ook beelden van soldaten (peacekeepers) in verschillende felle kleuren
In de afgelopen jaren is Alessandro erin geslaagd aanwezig te zijn in galeries, veilinghuizen, kunstbeurzen in Italië en in het buitenland en op belangrijke liefdadigheidsgala-evenementen, De originaliteit van dit werk is duidelijk de techniek en het driedimensionale effect dat wordt verkregen door zeer gebruikelijke schroeven in verschillende dieptes te schroeven die, door erop te schilderen, transformeren in een hedendaags sculpturaal en picturaal werk.

Go to Top