Linosnede

Bekijk hier alle Linosnede uit onze collectie!

Linosnede kopen

Een linosnede is een druktechniek die vergelijkbaar is met de zeer bekende zeefdruk. Linosneden worden gemaakt door het uitsnijden van een afbeelding op, het woord zegt het al, linoleum. Wil je een mooie linosnede kopen voor aan de muur? Dan ben je bij online kunstgalerie Tulip Art op het juiste adres!

Linosnede kunstenaars

De linosnedetechniek is een speciale manier van het maken van kunst en is door de jaren heen door veel kunstenaars gebruikt. Linosnede kunstenaars creëren kunstwerken die vaak zeer veel details bevatten. Een kenmerk van een linoleumsnede is onder andere dat er meestal zeer veel details te vinden zijn op het kunstwerk.

Één zeer bekende kunstenaar die gebruik maakte van de linosnede is Picasso. Linosnede van Picasso bevatten veelal gezichten waarin het gezicht speciale vormen aanneemt.

Linosnede zijn er in alle vormen en maten en met zeer veel verschillende vertoonde situaties. Zo vindt je bij ons linosnede dier, linosnede met zeer veel fantasierijke gebeurtenissen en linoleum met veel kleuren.

Linoleumsnede

De werkwijze van de linosnede gebeurd door het weg gutsen en snijden van dat van de afbeelding dat geen inkt moet bevatten. Indien je een hoofd als linosnede wil afdrukken dan kan je dus alles wegsnijden behalve de contouren. In dit geval krijg je wel inkt/verf op de contouren en niet op de rest van de afbeelding. Mocht je juist het tegenovergestelde effect willen creëren dan draai je de werkwijze om. Het drukken van een linoleum is een intensief werkje en dat is ook één van de redenen dat je deze techniek niet extreem vaak terug ziet.

Linoleum kopen

Neem gerust een kijkje in onze online galerie om een linoleum te kopen. Mocht je vragen hebben over een kunstwerk, of graag meer wilt weten over een linoleum druk neem dan even contact met ons op.

Kunstenaars