✔️ Snelle levering ✔️ Grote collectie ✔️ 14 dagen retour garantie
Home/Houtsnede

Houtsnede

Bekijk alle houtsnede uit onze collectie!

Houtsnijkunst

De houtsnede techniek is een techniek die al jaren gebruikt wordt voor verschillende uiteinden. De houtsnede lijkt qua techniek op de linosnede en zeefdruk, echter zijn er kleine verschillen. Waar bij een linosnede bijvoorbeeld het materiaal linoleum gebruikt wordt is dit bij houtsnede, hoe kan het ook anders, hout. Echter is er in de houtsnijkunst ook een onderscheid tussen verschillend houtsnede materiaal en kwaliteiten hout. Hierdoor is het toch mogelijk om verschillende houtsneden te maken.

Een kunstenaar die bekend stond met houtsnede maken was Escher. Houtsnede van Escher zijn wereldwijd bekend en geliefd. De houtsnede van deze wiskundige kunstenaar zijn vooral bekend door zijn fascinerende kunstwerken waar je uren naar kan blijven kijken. De kunstwerken bevatten optische illusies en zetten je echt aan het denken.

Houtsnede kopen

Een houtsnede kopen doe je makkelijk en snel bij online kunst galerie Tulip Art! Bekijk gerust onze collectie met verschillende houtsneden en zoek een kunstwerk uit dat jij het mooiste vindt.

Mocht je er niet uitkomen, neem dan ook eens een kijkje in onze collectie linosnede en zeefdrukken. Hier hebben we nog meer kunstwerken die je wellicht mooi vindt, en toch qua techniek op de houtsnede lijken.

Go to Top