Betaalmethoden

Bij TulipArt kan je op veel verschillende manieren je on-line bestelling afrekenen.
Naast Ideal voor Nederland, Bankontakt voor Belgie en Sofort voor Duitsland is uw online bestelling ook af te rekenen met een creditcard, Pay-pal en Apple-pay.
Ook bestaat de mogelijkheid om achteraf te betalen via Klarna.

Wanneer je een schilderij af komt halen is het ook mogelijk om op het afhaalmoment contant af te rekenen of via een betaalverzoek.
Als je hiervoor kiest is het niet mogelijk om de bestelling af te ronden op de site. Neem in plaats daarvan even contact op met de klantenservice zodat zij het te aan te kopen kunstwerk kunnen reserveren.

Bank Overschrijving

Natuurlijk is het bij TulipArt ook mogelijk om te betalen via bankoverschrijving.
Ook  in dit geval geldt dat het niet mogelijk is om de bestelling af te ronden op de site en moet je contact opnemen met de klantenservice om het aan te kopen kunstwerk te reserveren.
Het kunstwerk wordt verstuurd of kan worden opgehaald als het te betalen bedrag op de rekening van TulipArt staat.

Indien je kiest voor deze manier van betalen moet je het bedrag van je bestelling overmaken naar de volgende bankrekening:

IBAN: NL43 KNAB 0257 0955 94
T.A.V.: TulipArt

Bij het betalen via bank overschrijving zet je in de omschrijving van de betaling de naam van het bestelde schilderij, het bestel/ordernummer en artikelnummer (te vinden op de product pagina).

Betalen in termijnen

Wil je een kunstwerk kopen maar is het niet mogelijk om het totaal bedrag ineens te betalen, dan bieden wij de mogelijkheid om het totaalbedrag in termijnen te voldoen.
Afhankelijk van het kunstwerk en het totaalbedrag stellen wij samen met u een afbetalingsregeling op, dit is dus altijd maatwerk.
Uitgangspunt is dat er een aanbetaling gedaan wordt van 25%, het minimale maandbedrag 25 euro is en dat het maximaal aantal termijnen 24 is.
Omdat TulipArt dit zelf regelt berekenen wij geen rente, u betaald dus totaal alleen het bedrag van het kunstwerk.

Als u van deze mogelijkheid gebruik wil maken dan kunt u contact opnemen met de klantenservice. U moet dan aangeven om welk kunstwerk het gaat en het aantal termijnen waarin u het kunstwerk wilt afbetalen. De klantenservice medewerker zullen dan kijken wat er mogelijk is.

De contractvorm die hiervoor gebruikt wordt is die van huurkoop. Dit betekent dat het kunstwerk eigendom blijft van TulipArt totdat het laatste termijn voldaan is.

Wilt u liever een kunstwerk huren klik dan hier.

Voor alle betaalmethoden geldt: zodra wij de betaling hebben ontvangen zullen wij de bestelling verwerken en verzenden. Mocht er iets mis gaan tijdens het afrekenen, of weet je niet zeker of het gelukt is, neem dan even contact op met de klantenservice.