Betaalmethoden

Bij Tulip Art kan je op verschillende manieren je bestelling afrekenen. Meer informatie over de verschillende betaalmethoden die wij bieden is hieronder weergegeven. De verschillende betaalmethoden die beschikbaar zijn:
-iDeal
-Bank overschrijving
-Contant (bij afhalen van je bestelling)

iDeal

iDeal is een online betaalmogelijkheid waarmee je veilig via internetbankieren je bestelling kunt afrekenen. iDeal is mogelijk met alle Nederlandse banken. Indien je kiest voor betalen met iDeal zal je in het koop proces doorgestuurd worden naar een iDeal scherm waarin je je bank kan selecteren en kunt afrekenen. Bij iDeal staan alle gegevens al voor je klaar en hoef je enkel en alleen af te rekenenen.

Bank Overschrijving

Natuurlijk is het bij Tulip Art ook mogelijk om te betalen via bankoverschrijving. Indien je kiest voor deze manier van afrekenen kan je het bedrag van je bestelling overmaken naar de volgende bankrekening:

IBAN: NL43 KNAB 0257 0955 94
T.A.V.: TulipArt

Bij het betalen via bank overschrijving zet je in de omschrijving van de betaling de naam van het bestelde schilderij, het bestel/ordernummer en artikelnummer (te vinden op de productpagina).

Contant

Wanneer je een schilderij af komt halen is het ook mogelijk om op het afhaalmoment contant af te rekenen. Indien je hiervoor kiest graag even contact opnemen met de klantenservice na het plaatsen van je bestelling. Zo kunnen er geen misverstanden ontstaan.

Betalen in termijnen/schilderijen lenen

Wil je je bestelling niet in één keer afrekenen en betalen in termijnen, of een kunstwerk lenen? Dat kan! Neem in dat geval even contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden om dit zo goed mogelijk te regelen.

Bij een bestelling waarbij de producten door een courier bezorgd worden, of als je het kunstwerk komt afhalen kan je ook in twee delen betalen.  Je betaald in dit geval een percentage vooraf en het overige deel betaal je bij aflevering/ophaling van het kunstwerk.

 

Voor alle betaalmethoden geldt: zodra wij de betaling hebben ontvangen zullen wij de bestelling verwerken en verzenden. Mocht er iets mis gaan tijdens het afrekenen, of weet je niet zeker of het gelukt is, neem dan even contact op met de klantenservice.