Corneille

Corneille schilderijen te koopCorneille kunstenaar

Ook bij Tulip Art zijn Corneille schilderijen te koop. Net als de werken van andere Cobra leden zijn de werken van Corneille zeer populair, zowel nationaal als internationaal. De kunst van Corneille is mede geinspireerd door zijn vele rijzen rond de wereld naar onder andere Noord-Afrika, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en de Antillen. De Figuratieve werken van Corneille bevatten vaak vrouwen, vogels, bloemen en personages.

Dat de kunst van Corneille zeer populair is blijkt al wel uit de bedragen die voor zijn schilderijen worden betaald. In 2006 is er nog een recordbedrag van €281.000,- betaald voor één van zijn schilderijen.

Originele Corneille kopen

De kunst van Corneille is zeer populair en worden er grote bedragen voor betaald. Natuurlijk kunt u bij ons kunst van Corneille voor een schappelijkere prijs kopen. Zie hieronder alle kunstwerken van Corneille.

Indien u geïnteresseerd bent in een schilderij neem dan contact op via de contact pagina of stuur een mail naar Info@TulipArt.eu.

Bio

‘Geboren te Luik, Belgie in 1922, als kind van Nederlandse ouders. Overleden in 2010 te Auvers-sur-Oise, Frankrijk.

Corneille was een van de oprichters en een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Cobra beweging.

Hij was een zeer productieve kunstenaar en heeft een enorme hoeveelheid schilderijen, beelden en grafiek gemaakt. Aanvankelijk sterk onder invloed van Picasso, maar later met de voor Corneille zeer bekende stijlkenmerken van de Cobra.

Corneille heeft abstract gewerkt, maar vanaf 1960 ongeveer werkt hij figuratief met de bekende vogels, vrouwen, en bloemen als onderwerp.’